sociale opleidingen hbo
Hbo masters alle 400 masteropleidingen van de Nederlandse hogescholen.
Nationale Studenten Enquete. VSNU / Vereniging Hogescholen 1cijferHO. de beste opleidingen. Bachelor naar master. wat kost studeren? collegegeld tweede studie. instromen in februari. studie en handicap. profiel naar studie. alle hbo masters is opgezet vanuit de onderwijsinstellingen en is niet-commerciëel.
Hbo-opleiding Social Work.
Vanuit verwante opleidingen kun je een verkort traject volgen van drie jaar. Verwante opleidingen zijn: Sociaal-Pedagogisch Werker SPW-4, Activiteitenbegeleider AB, Sociaal Cultureel Werker SCW en Sociaal Juridisch Medewerker SJM. Verkijk je niet op de overstap van mbo naar hbo. De eisen die aan je zelfstandigheid en aan je taalvaardigheid gesteld worden, zijn veel hoger dan in het mbo.
Home.
Die vraag staat centraal in een bijzonder onderzoeksproject van Codarts Rotterdam, Erasmus Universiteit Rotterdam, TU Delft, en de Willem de Kooning Academie. Speciaal voor het onderzoek is de luistergame Listening Space ontwikkeld, waarmee deelnemers met speelse luisteropdrachten hun vaardigheden uitbreiden, of zelfs nieuwe manieren van luisteren ontdekken.
Deeltijdopleiding Sociaal Juridische Dienstverlening HBO.
In het eerste jaar krijg je een inleiding in alle gebieden van het recht, bijvoorbeeld arbeidsrecht, staats en bestuursrecht, strafrecht en burgerlijk of civiel recht. Omdat SJD ook een sterke sociale kant heeft, krijg je eveneens vakken op het gebied van communicatie en psychologie. De theoretische kennis die je vergaart kun je meteen toepassen op je werkplek. Ook tijdens de opleiding wordt aandacht gegeven aan praktische vaardigheden. Samenwerken met verschillende instanties, planmatig werken, onderhandelen en bemiddelen zijn belangrijke vaardigheden die je opdoet. Overstappen na de propedeuse, bijvoorbeeld op HBO-Rechten is vaak nog mogelijk. Studieniveau: hbo bachelor. Variant: Deeltijd of duaal. Duur opleiding: 4 jaar. Opleidingen HBO Sociaal Juridische Dienstverlening voltijd.: HBO Sociaal Juridische Dienstverlening SJD voltijd.
HBO Social Work/Maatschappelijk Werk MWD 1 jaar NCOI Opleidingen en Trainingen.
Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw.
SAU Post hbo Psychosociale therapie.
Verder beschikt u over een afgeronde sociaal-agogische vooropleiding op hbo of universitair niveau. Deze vooropleiding is een voorwaarde om optimaal van deze post bachelor opleiding te kunnen profiteren. Denk hierbij aan opleidingen zoals: Social Work, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Cultureel Maatschappelijke Vorming, Creatieve Therapie, Personeel en Arbeid, Pabo, Verpleegkunde, Counseling, Toegepaste Psychologie, ortho-Pedagogiek, Humanistiek, Theologie en Pastoraal Werk.
HBO GoGeo.
Geo in de klas. Geo-studies op het HBO. Denk je over een hbo-opleiding met geo? Je kunt kiezen uit verschillende bachelor-opleidingen, waar je in vier jaar helemaal de diepte in gaat. Bij de Hogeschool Utrecht kun je terecht voor een bacheloropleiding Geodesie/Geo-informatica. Dit is een behoorlijk technische opleiding, gericht op inwinning, verwerking en afbeelden van gegevens. Je maakt gebruik van satellietbeelden en nauwkeurige meetinstrumenten. Ben je meer geïnteresseerd in de water sector dan is de opleiding Ocean Technology aan het Maritiem Instituut Willem Barentsz misschien wel wat voor jou. Je houdt je hier bezig met het in beeld brengen van de wereld onder water. Ben jij een echte aardrijkskundefanaat? Kijk dan eens naar de nieuwe opleiding Geo Media Design aan de Aeres Hogeschool of HAS Hogeschool! Hier combineer je aardrijkskunde met nieuwe media en design. Misschien lijkt geo je wel leuk, maar niet als hoofdvak? Prima, wat dacht je bijvoorbeeld van land en watermanagement, stedenbouwkundig ontwerpen of verkeer en vervoerskunde? Bij de hogescholen Saxion, Van Hall Larenstein, Windesheim en NHTV kun je kiezen uit een breed aanbod van opleidingen waarin geo een rol speelt.
Bestuursacademie Nederland Dé opleider voor het openbaar bestuur Bestuursacademie Nederland.
De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. HBO Kernopleiding Sociale Zekerheid. Praktijkgericht programma met directe koppeling naar uw werk. Wilt u dit met iemand delen? Brochure downloaden Direct inschrijven. 035 760 48 50. Bent u op zoek naar opleidingsadvies? Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek uw wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op uw vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit. Zien we u dan? Ervaringen beoordelingen van onze studenten. Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.

Contacteer ons

Op zoek naar sociale opleidingen hbo?