sociale opleidingen hbo

Nationale Studenten Enquete. VSNU / Vereniging Hogescholen 1cijferHO. de beste opleidingen. Bachelor naar master. wat kost studeren? collegegeld tweede studie. instromen in februari. studie en handicap. profiel naar studie. alle hbo masters is opgezet vanuit de onderwijsinstellingen en is niet-commerciëel.
Hbo-opleiding Social Work.
Vanuit verwante opleidingen kun je een verkort traject volgen van drie jaar. Verwante opleidingen zijn: Sociaal-Pedagogisch Werker SPW-4, Activiteitenbegeleider AB, Sociaal Cultureel Werker SCW en Sociaal Juridisch Medewerker SJM. Verkijk je niet op de overstap van mbo naar hbo. De eisen die aan je zelfstandigheid en aan je taalvaardigheid gesteld worden, zijn veel hoger dan in het mbo.
Rutgers Kenniscentrum op het gebied van seksualiteit.
Wij streven naar een wereld waarin we allemaal de baas zijn over onze eigen seksualiteit en waarin relaties gelijkwaardig zijn, zonder dwang of geweld. En waarin we de mogelijkheden hebben om zelf te bepalen of we kinderen willen en hoeveel.
Deeltijdopleiding Sociaal Juridische Dienstverlening HBO.
In het eerste jaar krijg je een inleiding in alle gebieden van het recht, bijvoorbeeld arbeidsrecht, staats en bestuursrecht, strafrecht en burgerlijk of civiel recht. Omdat SJD ook een sterke sociale kant heeft, krijg je eveneens vakken op het gebied van communicatie en psychologie. De theoretische kennis die je vergaart kun je meteen toepassen op je werkplek. Ook tijdens de opleiding wordt aandacht gegeven aan praktische vaardigheden. Samenwerken met verschillende instanties, planmatig werken, onderhandelen en bemiddelen zijn belangrijke vaardigheden die je opdoet. Overstappen na de propedeuse, bijvoorbeeld op HBO-Rechten is vaak nog mogelijk. Studieniveau: hbo bachelor. Variant: Deeltijd of duaal. Duur opleiding: 4 jaar. Opleidingen HBO Sociaal Juridische Dienstverlening voltijd.: HBO Sociaal Juridische Dienstverlening SJD voltijd. Masteropleidingen na HBO Sociaal Juridische Dienstverlening.:
HBO Social Work/Maatschappelijk Werk MWD 1 jaar NCOI Opleidingen en Trainingen.
Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw.
SAU Post hbo Psychosociale therapie.
Verder beschikt u over een afgeronde sociaal-agogische vooropleiding op hbo of universitair niveau. Deze vooropleiding is een voorwaarde om optimaal van deze post bachelor opleiding te kunnen profiteren. Denk hierbij aan opleidingen zoals: Social Work, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Cultureel Maatschappelijke Vorming, Creatieve Therapie, Personeel en Arbeid, Pabo, Verpleegkunde, Counseling, Toegepaste Psychologie, ortho-Pedagogiek, Humanistiek, Theologie en Pastoraal Werk.
HBO GoGeo.
Geo in de klas. Geo-studies op het HBO. Denk je over een hbo-opleiding met geo? Je kunt kiezen uit verschillende bachelor-opleidingen, waar je in vier jaar helemaal de diepte in gaat. Bij de Hogeschool Utrecht kun je terecht voor een bacheloropleiding Geodesie/Geo-informatica. Dit is een behoorlijk technische opleiding, gericht op inwinning, verwerking en afbeelden van gegevens. Je maakt gebruik van satellietbeelden en nauwkeurige meetinstrumenten. Ben je meer geïnteresseerd in de water sector dan is de opleiding Ocean Technology aan het Maritiem Instituut Willem Barentsz misschien wel wat voor jou. Je houdt je hier bezig met het in beeld brengen van de wereld onder water. Ben jij een echte aardrijkskundefanaat? Kijk dan eens naar de nieuwe opleiding Geo Media Design aan de Aeres Hogeschool of HAS Hogeschool! Hier combineer je aardrijkskunde met nieuwe media en design. Misschien lijkt geo je wel leuk, maar niet als hoofdvak? Prima, wat dacht je bijvoorbeeld van land en watermanagement, stedenbouwkundig ontwerpen of verkeer en vervoerskunde? Bij de hogescholen Saxion, Van Hall Larenstein, Windesheim en NHTV kun je kiezen uit een breed aanbod van opleidingen waarin geo een rol speelt.
Bestuursacademie Nederland Dé opleider voor het openbaar bestuur Bestuursacademie Nederland.
De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. HBO Kernopleiding Sociale Zekerheid.

Contacteer ons

Zoeken naar sociale opleidingen hbo